Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعظم شیخ‌سامانی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهر با بیان اینکه کاشت زعفران از نیمه مرداد شروع و گل‌ دهی آن از آبان ماه آغاز می‌شود، گفت: سطح زیرکشت این گونه گیاهی در استان ۲۵۸ هکتار می‌باشد و بحساب اینکه از هر هکتار چهار کیلوگرم زعفران خشک شده برداشت می‌شود سال گذشته ۹۸۰ کیلوگرم زعفران برداشت شد و پیش‌بینی میزان برداشت برای سال جاری این است که ۳۰ تا ۵۰ کیلوگرم به این مقدار اضافه شود‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجری گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: این گونه گیاهی بسیار کم آب بر است و بر اساس نزولات آسمانی و باران تغذیه می‌شود که اگر سال پربارش داشته باشیم یک یا دو بار بیشتر آب لازم ندارد و به صورت معمولی پنج مرتبه آب‌یاری نیاز دارد.

هر هکتار زعفران برای 20 نفر اشتغالزایی می‌کند

وی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های خوب این گیاه این است که پیازه زعفران یک بار کاشت می‌شود و گل زعفران تا ۶ الی ۷ سال بعد از آن برداشت می‌شود یعنی تنها یک بار هزینه صرف کاشت می‌شود و سال‌های بعد هزینه‌ها صرف وجین علف‌هرز، تقویت پیازه و کودهای شیمیایی می‌شود.

شیخ‌سامانی بیان کرد: هنگام کاشت در هر هکتار  برای یک نفر به صورت مستقیم و هنگام برداشت برای یک الی دو نفر و در نهایت اوج برداشت برای ۲۰ نفر در هر هکتار اشتغال زایی می‌شود، زیراکه عملیات برداشت این محصول در کل زمین یکجا انجام نمی‌شود بلکه تکه تکه و با توجه به گلدهی انجام می‌شود.

 وی با بیان اینکه علاوه بر زعفران از گل این محصول نیز برای رنگ دهی به غذا و دمنوش استفاده می‌شود، اظهار داشت: درآمدزایی این محصول بالا است و اکنون زعفران خشک در بازار ۱۲ تا ۱۸ میلیون تومان به فروش می‌رسد و اگر از هر کیلو ۶۰ گرم زعفران تر و ۱۳ گرم زعفران خشک برداشت شود درآمد قابل توجهی برای کشاورز ایجاد خواهد شد.

مجری گیاهان دارویی جهاد کشاورزی بیان کرد: از آن جایی که شرایط محیطی استان از سطح دریا بالاتر است و شب‌های خنک و روزهای آفتابی دارد شرایط مناسب برای کشت این محصول مهیا شده  همچنین از رضایت مردم پیداست که رنگ، مزه و طعم زعفران این استان نسبت به استان‌های همجوار یا حتی خراسان بهتر و مرغوب‌تر است.

عدم امکانات فراروی زعفران در استان

وی ادامه داد: متاسفانه امکانات بسته‌بندی و فرآوری در استان وجود ندارد و خشک کردن محصول هم اصولی و درست انجام نمی‌گردد که اگر این موارد توجه شود بازار فروش بهتری خواهیم داشت.

شیخ‌سامانی اظهار داشت: به علت کمبود محصول معمولا به صورت خرده فروشی در استان خرید و فروش می‌شود و صادرات به استان‌های دیگر انجام نمی‌شود.

وی ادامه داد: از لحاظ اعتبارات دولتی به کشاورزان کمک می‌کنیم اما تسهیلات بیشتر به استان خراسان داده می‌شود و وزارتخانه بیشتر استان‌های مستعد و تجربه‌دار را حمایت می‌کند و به استان ما در زمینه کاشت موسیر، کرفس کوهی، آموزه و ... که ظرفیت بیشتری داریم توصیه می‌کنند اما زعفران گیاه اقتصادی و به صرفه است که اگر کاشت شود هزینه خانواده را تأمین می‌کند.

 انتهای پیام/۶۸۰۳۸

منبع: فارس

کلیدواژه: زعفران چهارمحال و بختیاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۵۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل محمدی از باغات گناباد

مدیر جهاد کشاورزی گناباد از برداشت گل محمدی از سطح ۵۰ هکتار باغات این شهرستان از ایام پایانی فروردین تا اواخر اردیبهشت خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۱۴۰ تن گلِ تر از این محصول در گناباد برداشت شود. - اخبار استانها -

اسماعیل قربانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از گناباد بیان کرد: با آغاز فصل برداشت گل محمدی از گلستان‌های شهرستان پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از 140 تن گلِ تر از این محصول در گناباد برداشت شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر 50 هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت گل محمدی قرار دارد که از این مقدار اراضی زیر کشت، 48 هکتار بارور و 2 هکتار به صورت نهال است.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد افزود: ارقام گل محمدی موجود در شهرستان، رقم‌های مخصوص گلاب‌گیری است و متوسط عملکرد برگ گل محمدی در هر هکتار 3 هزار کیلوگرم است.

قربانی اضافه کرد: 90 درصد محصول برداشت شده در صنعت گلابگیری و باقیمانده آن به صورت گلبرگ خشک، غنچه خشک، تهیه مربا و سایر مصارف خوراکی استفاده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برداشت گل محمدی از 25 فروردین شروع و تا پایان اردیبهشت ادامه دارد،گفت: یکی از ویژگی‌های مهم و استثنایی این شهرستان و از جمله بخش کاخک که در منطقه بی‌نظیر است، تنوع اقلیم توپوگرافی و اختلاف ارتفاع از سطح دریا در مناطق تولید گل محمدی است که این ویژگی مهم افزون بر تاثیر در ارتقای کیفیت اسانس و گلاب تولیدی موجب افزایش تولید و برداشت گل محمدی در گناباد می‌شود.

افزایش 20 درصدی تولید نسبت به سال گذشته

رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان گناباد نیز در این باره گفت: در راستای تغییر الگوی کشت و با توجه به ارزش اقتصادی بالا و نیاز آبی کم گل محمدی و سازگاری به اقلیم منطقه توسعه باغات گل محمدی شهرستان در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفته است.

علی موذنی با اشاره به اینکه در حال حاضر 60 بهره‌بردار در شهرستان به کشت وکار گل محمدی مشغولند، افزود: اصلاح الگوی کشت به عنوان یکی از سیاست‌های موردنظر در مواجهه با شرایط کم آبی شهرستان در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفته و در همین راستا، کشت گیاهان کم‌ آبخواه و استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری از جمله ضرورت‌های فعلی در کشاورزی شهرستان است.

رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان گناباد با تأکید بر توسعه کشت گل‌ محمدی در اراضی این شهرستان، گفت: گل محمدی یکی از گونه‌های مهم گیاهان دارویی محسوب می‌شود که قابلیت کاشت در تمام مناطق این شهرستان را دارد و جایگزین خوبی برای کشت گیاهانی است که دیگر در شهرستان مقرون به صرفه نیست.

موذنی با اشاره به افزایش 20 درصدی تولید نسبت به سال گذشته افزود:گل محمدی برداشت شده از سطح باغات این شهرستان توسط 12 کارگاه سنتی فرآوری می‌شود و در طول دوره برداشت به طور متوسط هزار نفر روزکار مشغول به کار هستند.

رئیس تولیدات گیاهی شهرستان گناباد با اشاره به حمایت جهاد کشاورزی از کشت این گیاه دارویی کم آب بر و مفید، بیان کرد: رویکرد این مدیریت برای افزایش سطح زیر کشت و تولید محصول و حفظ منابع طبیعی با حمایت از توسعه این محصول است.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • آسمان چهارمحال و بختیاری صاف تا قسمتی ابری
  • ثبت بیش از ۳ هزار مورد تغییر نام در چهارمحال و بختیاری
  • تأمین برق طرح نهضت ملی مسکن در چهارمحال و بختیاری
  • خبر‌های ورزشی ۱۹ اردیبهشت چهارمحال و بختیاری
  • کاهش ۱۵ میلیون تومانی قیمت زعفران
  • پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل محمدی از باغات گناباد
  • پیش بینی وزش باد شدید در چهارمحال و بختیاری
  • لغزندگی محور‌های مواصلاتی در چهارمحال و بختیاری
  • آغاز برداشت گُل گاوزبان در گلستان
  • فعالیت سامانه بارشی جدید امروز در چهارمحال و بختیاری