Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@16:09:13 GMT

زعفران وامنان گلستان در یک قدمی تجاری‌شدن

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۹۲۴۹۲

زعفران وامنان گلستان در یک قدمی تجاری‌شدن

به گزارش ایرنا روستای کوهستانی وامنان از توابع شهرستان آزادشهر با آب و هوای معتدل در تابستان و سرد در زمستان افزون بر ۲ هزار نفر جمعیت دارد که بیشتر ساکنان آن از طریق کشاورزی سنتی با کاشت گندم و جو و دامپروری به سختی امرار معاش می‌کردند اما زراعت زعفران و گرایش اهالی به ایجاد مزارع جدید در زمین‌های کوچک و بزرگ زعفران، نام این روستا را برسر زبان‌ها انداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید بخت با آن ها یار بود که یکی از اهالی به فکر کشت زعفران افتاد و با کاشت طلای سرخ در گوشه باغچه خانه اش مسیر اقتصاد روستا را تغییر داد.

محصول و درآمد مناسب اهالی را وادار کرد به جای کاشت غلاتی که درآمدش به زحمت درو و جمع آوری‌اش نمی ارزید ، کاشت محصول جدید را امتحان کنند که نتیجه آن توسعه کاشت زعفران به حدود ۳۰۰ هکتار زمین این روستا است.

اهالی وامنان با کاشت زعفران به درآمد قابل قبولی رسیدند و علاوه بر ایجاد انگیزه در جوانان برای حضور در روستا، افراد مهاجرت کرده را هم ترغیب به دست کشیدن از زندگی شهری و بازگشت به روستا کردند.

وامنان حالا آن روستای بی نام و نشان ۲۰ سال قبل نیست؛ زعفران این روستا آرام آرام در حال تبدیل شدن به برندی جهانی است و از رقیبان داخلی سبقت گرفته و می خواهد به ویترین بازارهای اروپایی برسد.

زراعت زعفران وامنان در مسیر جهش تولید که طی سال های اخیر رو به توسعه گذاشته، با تلاش اعضای هیات مدیره شرکت تعاونی روستا و دریافت مجوز بسته‌بندی و برندسازی در مسیر رقابت با سایر برندهای داخلی و صادرات قرار گرفته است.

یکی از زعفران‌کاران وامنان گفت: سرمایه گذاری برای معرفی برند و بسته بندی محصول تولیدی این روستا، دغدغه بازاریابی در فروش را حل کرده و فرصت های شغلی جدید را در منطقه ایجاد خواهد کرد.

علی شاملو افزود: با فعالیت شرکت تعاونی زعفران‌کاران در حوزه بسته بندی و فروش، ترغیب سرمایه گذاران برای ایجاد صنایع بسته بندی و فرآوری این محصول بیشتر می شود.

وی بیان کرد: پیش از این، زعفران‌کاران وامنان محصول تولیدی خود را یا به صورت فله راهی بازارهای مشهد می کردند و یا به شرکت تعاونی روستا می فروختند که به دلیل سود بیشتر از فروش محصول به شرکت تعاونی، تمایل کشاورزان به این نوع فروش در سال های اخیر رو به افزایش است.

مدیرعامل شرکت تعاونی زعفران‌کاران وامنان هم گفت: جلوگیری از خام فروشی، افزایش سطح زیر کشت، سرمایه‌گذاری در کیفیت تولید محصول و ایجاد زمینه اشتغال برای افراد بیشتر با راه اندازی واحدهای بسته بندی، از جمله اهداف عرضه زعفران با برند وامنان است.

ذبیح‌الله عادلی افزود: تمامی مجوزهای لازم برای بسته بندی زعفران با برند وامنان و علامت استاندارد از دستگاه های مرتبط دریافت شده و محصول تولیدی شرکت نیز به زودی وارد بازار خواهد شد.

سازمان ملی استاندارد در بهمن امسال پروانه کاربرد "علامت استاندارد اجباری" زعفران وامنان را صادر کرد.

وی ادامه داد: تاخیر در عرضه زعفران با برند وامنان به بازار به خاطر نداشتن پروانه بهداشت و استاندارد بوده که به تازگی این مشکل رفع شد.

به گفته عادلی، شرکت تعاونی زعفران کاران وامنان با بیش از یک میلیارد ریال سرمایه افزون بر هزار عضو دارد.

نورمحمد کوچکی مدیر تعاون روستایی گلستان نیز گفت: سازمان ملی استاندارد در بهمن امسال برای تعاونی زعفران‌کاران روستای وامنان پروانه کاربرد "علامت استاندارد اجباری" صادر کرد.

پیش از این معاون مدیریت باغبانی جهادکشاورزی گلستان به ایرنا گفته بود: امسال گُل زعفران از سطح ۴۵۵ هکتار کشت‌زارهای استان و به طور عمده در آزادشهر، مینودشت، گالیکش و رامیان برداشت شد.

نویدرضا فرهانی با بیان اینکه هر ساله برداشت گُل زعفران در گلستان از آبان ماه آغاز می شود، گفت: میانگین عملکرد امسال تولید بهره برداران گلستان ۶.۵ کیلوگرم زعفران خشک در هکتار بوده که برآورد می شود امسال حدود سه هزار کیلوگرم سَرگُل این محصول در استان تولید شود.

راندمان اقتصادی زعفران از سال دوم کشت آغاز شده و برای پنج تا هفت سال متوالی ادامه دارد.

زعفران در صنعت غذا، شیرینی پزی، داروسازی و دیگر صنایع کاربرد دارد.

برچسب‌ها سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران سازمان ملی استاندارد ایران جهش تولید گلستان گل زعفران آزادشهر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران سازمان ملی استاندارد ایران جهش تولید سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران سازمان ملی استاندارد ایران جهش تولید گلستان گل زعفران آزادشهر اخبار کنکور تعاونی زعفران کاران شرکت تعاونی بسته بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۹۲۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گازرسانی به ۶۴۰۰ روستا و ۵۰ شهر

مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون گازرسانی به ۵۰ شهر و ۶۴۰۰ روستا انجام شده است.

به گزارش مشرق، مجید چگنی مدیرعامل شرکت ملی گاز در نشست خبری در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی عنوان کرد: تا پایان سال ۱۴۰۲ نسبت به ابتدای دولت، ظرفیت پالایشی گاز کشور ۵۶.۶ میلیون متر مکعب در روز افزایش یافته است.وی افزود: همچنین گاز تحویلی به شبکه نیز با افزایش ۲۵ میلیون متر مکعبی از روزانه ۷۸۹ به ۸۱۴ میلیون متر مکعب افزایش یافته است.

تولید میعانات گازی نیز از ۱۹۸ به ۲۵۹ میلیون بشکه در سال رسیده است.چگنی توضیح داد: طول خطوط لوله انتقال گاز ایران در دولت فعلی ۱۷۹۵ کیلومتر افزایش یافته و ۵ ایستگاه تقویت فشار به بهره‌برداری رسیده و ۱۷ تربوکمپرسور نصب شده است.مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: در دولت سیزدهم گازرسانی به ۵۰ شهر جدید و ۶۴۰۰ روستای جدید انجام شده است.

وی اشاره کرد: اما درباره مقایسه سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، مصرف گاز خانگی ۳.۱ درصد کاهش و گازرسانی به نیروگاه‌ها، صنایع عمده و مخازن نفتی به ترتیب ۱۱، ۶ و ۶۳ درصد افزایش یافته است.چگنی گفت: با تقویت اسکله‌های صادراتی، میزان تزریق گازمایع به خط لوله ۵۰ درصد کاهش یافته است.

در سال گذشته خط لوله ۷۳ کیلومتری تربت‌جام به صالح‌آباد نیز تکمیل شد تا گاز تربت جام در سرما به صورت پایدار انجام شود.مدیرعامل شرکت ملی گاز تاکید کرد: زمان صادرات گاز ایران به عراق طی دو قرارداد بغداد و بصره به اتمام رسیده بود که با انجام مذاکرات به مدت ۵ سال دیگر طی یک الحاقیه تمدید شد.

دیگر خبرها

  • استفاده از ظرفیت شرکت تعاونی‌ها برای مردمی سازی تولید و اقتصاد
  • کی ام سی A5 در یک قدمی بازار
  • گازرسانی به ۶۴۰۰ روستا و ۵۰ شهر
  • ۸۰ روستا توسط بسیج سازندگی گلستان آبرسانی شد
  • برداشت ۷کیلوگرم زعفران در هر هکتار از مزارع لرستان
  • مبالغ و جزییات حمایت از صادرات شرکت‌های دانش بنیان اعلام شد
  • کاهش ۱۵ میلیون تومانی قیمت زعفران
  • صرفه‌جویی ۵ هزار مگاواتی برق با افزایش بازدهی ۲۰ میلیون کولر آبی
  • ثبت بیش از ۲۰۰ هزار شرکت تعاونی در سیستان و بلوچستان
  • ده فراخوان جذب سرمایه‌گذاری در جشنواره شیخ بهایی اعلام می‌شود