Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- شهرستان گچساران با تولید بیش از ۲۰ درصد نفت و گاز کشور و شرایط مساعد برای کشت زعفران هنوز از واژه نازیبای «محرومیت» رنج می‌برد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گچساران، کهگیلویه و بویراحمد یکی از استان‌های مستعد کشور در کاشت گیاهان دارویی به شمار می‌رود، این در حالی بوده که نبود صنایع فعال و تولیدی در سبب شده‌، از گذشته تاکنون این استان در ردیف استان‌های مصرفی کشور قلمداد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان کهگیلویه و بویراحمد دارای 9 شهرستان در اقلیم‌های گرمسیری و سردسیری است، که دارای ظرفیت بالای منابع آبی، گیاهان دارویی، نفت و گاز، منابع طبیعی خدادادی، ظرفیت‌های مهم کشاورزی، جاذبه‌های زیبای گردشگری و ... است.

به اذعان کارشناسان استانی و کشوری با توجه به هر کدام از ظرفیت‌های موجود در این استان می‌توان مسیر توسعه و اشتغال را هموار نمود، یکی از مهمترین بخش‌هایی که در چند سال اخیر به کانون توجه مسئولان و مردم برای سرمایه‌گذاری و ایجاد توسعه پایدار تبدیل شده، موضوع کاشت گیاهان دارویی است.

در چند سال اخیر برخی از مناطق استان کهگیلویه و بویراحمد به ویژه مناطق گرمسیری به عنوان مناطق پایلوت کاشت گیاهان دارویی انتخاب شده‌اند، و مسئولان امیدوار بوده که با اجرای طرح‌های مختلف در این مناطق گامی به سوی توسعه پایدار برداشته شود.

زعفران یکی از گیاهانی است که به دلیل صرفه اقتصادی بالا و ارزش فراوان مورد توجه کشاورزان و مسولان استانی قرار گرفته است، و در سال‌های گذشته با مشارکت صندوق کارآفرینی امید در چند روستای شهرستان دنا به صورت آزمایشی کشت شد.

حال مسئولان استانی در اندیشه آزمایش کاشت زعفران در مناطق گرمسیری هستند، و به همین منظور کاشت آزمایشی زعفران در شهرستان گچساران شروع شده‌است.

سفرنامه تسنیم به قلب محرومیت کردستان ــ 4| «آساوله» ‌روستایی بی‌آب و تلفن+ فیلممحرومیت در شرق جاسک؛ از عدم وجود امکانات درمانی تا زندگی در کپر+تصاویرسفرنامه تسنیم به قلب محرومیت کردستان ــ 3| حکایت نابرابری در 5کیلومتری سنندج؛ امکانات اولیه تنها مطالبه ساکنان "دوشان" است + فیلم

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در قالب طرح منظومه روستایی که از سوی این نهاد در حال اجرا بوده برای حمایت از کشت زعفران در گچساران با مزرعه کشت صنعت مادر کشور تفاهم نامه منعقد شده‌است.

حسین جنتی افزود: بهره‌برداران متقاضی کشت محصول زعفران در گچساران با همکاری صندوق کارآفرینی کهگیلویه و بویراحمد تسهیلات بانکی ارزان قیمت نیز دریافت می‌کنند.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کهگیلویه و بویراحمد افزود:خرید پیاز زعفران، آموزش و کمک برای بازاریابی از برنامه‌های حمایتی برای کشت زعفران در این شهرستان است.

جنتی با بیان اینکه 2 هزار500 کیلوگرم پیاز زعفران بین بهره‌برداران متقاضی در گچساران توزیع شد، بیان کرد: 28 متقاضی در روستاهای انجیرسیاه، دیل، آرو، چهاربیشه علیا و سفلی، مارین، امامزاده جعفر، پشکان، پاکوه، آبریگون و گناوه، آبچیرک، مظفرآباد و اسلام آباد زعفران کشت کردند.

وی ادامه داد: روستای انجیر سیاه به عنوان روستای تک محصولی زعفران انتخاب شد و 14 کشاورز در این منطقه به صورت آزمایشی زعفران کشت کردند.

جنتی قیمت هر کیلوگرم پیاز زعفران را در بازار 125 هزار ریال اعلام و بیان کرد: این در حالی بوده که بنیاد مسکن این مقدار را به نرخ 55 هزار ریال به بهره‌برداران عرضه کرد و به دلیل استقبال کشاورزان در سال آینده 10 تن پیازچه زعفران بین کشاورزان این شهرستان توزیع می‌شود.

انتهای پیام/541/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: محرومیت زدایی محرومیت زدایی کهگیلویه و بویراحمد گیاهان دارویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۶۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتلای ۸۰۰۰ کهگیلویه و بویراحمدی به بیماری آسم

رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۳ درصد از مردم استان به بیماری آسم مبتلا هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، محمد ملک‌زاده، امروز_ چهارشنبه، نوزدهم اردیبهشت_ در نشست روز جهانی آسم با بیان اینکه هفت ماه می مصادف با هجدهم اردیبهشت روز جهانی آسم نام‌گذاری شده‌است، اظهار کرد: آسم یک بیماری مزمن است که شیوع بالایی دارد.

وی افزود: آسم ارتباط مستقیم با استرس و اضطراب دارد و با تنگی نفس و سرفه، ناتوانی در صحبت کردن و گیجی همراه است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه آسم یک بیماری ارثی است، گفت: مواد آلرژی‌زا، عفونت‌های ریوی، مواد آلاینده در هوا و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی بیماری آسم را تهدید می‌کند.

وی با بیان اینکه سیگار کشیدن، مصرف برخی داروها، استرس، سابقه خانوادگی و قرار گرفتن در معرض آلایندگی‌ها عوامل افزایش دهنده بیماری آسم است، تصریح کرد: هشت هزار نفر معادل ۱۳ درصد از مردم کهگیلویه و بویراحمد به بیماری آسم مبتلا هستند.

ملک‌زاده با بیان اینکه آسم رژیم غذایی خاصی ندارد، اما پرخوری و چاقی سبب تشدید بیماری می‌شود، خاطرنشان کرد: مصرف فست‌فودها، غذاهای بسته‌بندی شده و کنسروها، غذاهای تند، آجیل‌های بو داده، سوسیس و کالباس، میگو، کره بادام زمینی، خربزه، طالبی توت فرنگی و کیوی مواد غذایی هستند که آسم را تشدید می‌کند.

وی گفت: واحد سلامت معاونت بهداشت استان در زمینه آموزش پیشگیری از آسم شغلی و معاینات پرسنل را در دستور قرار دهد، همچنین واحد بهداشت و درمان در خصوص کنترل استرس آموزش‌ها را ارائه دهد.

رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نقش رسانه‌ها و صداوسیما در آشنایی مردم با بیماری آسم، افزود: محتوای تولید شده در خصوص این بیماری در اختیار آموزش و پرورش قرار داده شود.

کد خبر 751755

دیگر خبرها

  • اعتبارات بنیاد شهید در حوزه درمان به ۱۸ هزار میلیارد تومان رسید
  • به دنبال مردمی‌سازی بنیاد هستیم
  • تصمیم‌گیری برای تغییر مدیران بر عهده دولت است
  • ابتلای ۸۰۰۰ کهگیلویه و بویراحمدی به بیماری آسم
  • اجلاسیه شهدای بهمئی برگزار می‌شود
  • ناگفته های کهگیلویه و بویراحمد در گفتن نگین
  • شوک به کشتی جهان؛ احتمال بازگشت تیلور و محرومیت بروکس
  • افتتاح نمایشگاه عرضه محصولات اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد
  • یک میلیون و ۳۱۸هزار قطعه جوجه ریزی در مرغداری‎های استان انجام شد
  • یک میلیون و۳۱۸هزارقطعه جوجه ریزی در مرغداریهای استان انجام شد