Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@17:46:29 GMT

یک بوستان به نام ابراهیم قنبری مهر شد

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۴۷۷۱۶

یک بوستان به نام ابراهیم قنبری مهر شد

آیین نکوداشت ابراهیم قنبری‌مهر هنرمند پیشکسوت سازسازی شنبه یازدهم مرداد با تغییر نام بوستان «شقایق» به بوستان «شقایق مهر» تهران برگزار شد.

به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی خانه موسیقی ایران، مراسم پاسداشت مقام هنری ابراهیم قنبری مهر سازنده ساز پیشکسوت و تغییر نام بوستان شقایق به «شقایق مهر» عصر روز شنبه یازدهم مرداد با حضور تعدادی از هنرمندان در این بوستان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مراسم همزمان با تولد ۹۲ سالگی ابراهیم قنبری مهر به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا به صورت مجازی و آنلاین برگزار و فقط تعداد محدودی از مسئولان و هنرمندان در آن حضور داشتند.

در این برنامه که حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی، محمدجواد حق‌شناس عضو شورای شهر تهران و رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر، علی مرادخانی مدیر موزه موسیقی ایران و مشاور هنری شهردار تهران، حمیدرضا عاطفی معاون اجرایی خانه موسیقی، رسول کشت‌پور شهردار منطقه دو از مهمانان ویژه بودند، چند پیام ویدئویی از کامبیز روشن روان آهنگساز، سامان احتشامی نوازنده پیانو، سیدعباس سجادی شاعر و معاون فرهنگی شهرداری منطقه ۱ پخش شد.

اجرای این مراسم را فاضل جمشیدی خواننده به عهده داشت و در ابتدا با خوشامد گویی به حضار توضیحاتی درباره شکل‌گیری این مراسم ارائه داد.

در ادامه محمدجواد حق‌شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران گفت: هنرمندان بزرگ ایران سال‌ها حال دل مردم را با سازهای ساخت استاد قنبری‌مهر شاد کرده‌اند. پیشنهاد نام‌گذاری این پارک را به نام استاد قنبری‌مهر، سال گذشته دو نهاد خانه موسیقی و موزه موسیقی مطرح کردند که در کمیسیون نام‌گذاری انجام شد و بعد به شورای شهر رفت که در آنجا هم با استقبال روبه‌رو شد. البته تردید زیادی برای اجرای حضوری این مراسم با توجه به شرایط حاضر وجود داشت و در نهایت قرار شد مراسم با حضور ۲۰ نفر برگزار شود.

علی مرادخانی مشاور شهردار تهران و مدیر موزه موسیقی ایران در بخشی از این مراسم پشت تریبون قرار گرفت و گفت: موزه موسیقی میزبان سازهای استاد قنبری‌مهر است. ایشان سال‌های روی این سازها کار کرده‌اند و به اعتقاد من هر کدام از سازهای این هنرمند یک جواهر است. من به یاد دارم روزی که از ایشان سازها را تحویل گرفتیم، گفتند که «من امشب راحت می‌خوابم؛ چون تمام دغدغه‌ام این بود که مبادا این سازها در خانه دچار مشکل شوند.» شاید در کشور افراد زیادی صاحب‌نام باشند ولی انسانیت و مهربانی ایشان، او را از دیگران متمایز می‌کند.

هادی منتظری نوازنده و مدرس کمانچه نیز در بخش دیگری از این برنامه درباره ابراهیم قنبری مهر گفت: سال ۵۴ به نزد استاد رفتم تا از ایشان سازی بگیرم. قبل از من یک محصل دبیرستانی به نزد ایشان رفت تا سازی بگیرد. استاد به او گفت که «تا یک ماه به پولت دست نمی‌زنم، برو اگر دیدی ساز بد است یا گران است بیا ساز را تحویل بده و من پولت را پس می‌دهم ولی اگر بعد از یک ماه نیامدی مطمئن می‌شوم که با ساز مشکلی نداری.» ولی سازی که ایشان به من داد، کمانچه‌ای زیبا بود که در اصل لطف کرده و آن را به من کادو دادند. در همان مقطعی که من داشتم برای پول ساز چک ناقابلی می‌کشیدم، سه برابر همان پول را فردی به استاد قنبری پیشنهاد کرد، ولی استاد نپذیرفت و گفت که فرق شما با منتظری این است که او با این ساز خواهد نواخت ولی شما می‌خواهید این ساز را در ویترین خانه آویزان کنید و بگویید که ساز قنبری‌مهر را دارید. روزی که کمانچه را به من دادند گفتند که هیچ منتی بر سرت نمی‌گذارم ولی بدان که زمانی که برای ساخت آن صرف کرده‌ام به اندازه ساخت سه ویولن بود.

سیاوش اکبری سازنده ساز و از شاگردان قنبری مهر هم در ادامه برنامه پشت تریبون قرار گرفت و شعری را برای استادش قرائت کرد. این در حالی است که کیوان ساکت (نوازنده تار و سه تار) نیز دقایقی به نوازندگی سه تار پرداخت.

این مراسم با سخنرانی شهردار منطقه ۲ ادامه پیدا کرد و در پایان مسئولان لوح و هدایایی را به ابراهیم قنبری مهر اهدا کرده و نام بوستان شقایق به احترام این هنرمند به بوستان «شقایق مهر» تغییر کرد.

کد خبر 436976

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ابراهیم قنبری مهر بوستان محلی پارک موسیقی شهرداري تهران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ابراهیم قنبری مهر خانه موسیقی موزه موسیقی استاد قنبری شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۷۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت حصارکشی در پارک لاله چیست؟ +عکس

در حالی که عده‌ای معتقدند که شهرداری تهران می‌خواهد در بوستان لاله ساخت‌و ساز کند اما مدیر عامل سازمان پارک‌ها نظر دیگری دارد.

به گزارش مشرق، «بخشی از پارک لاله حصارکشی شد، می‌خواهند در این بخش مجموعه فرهنگی بسازند.» این را عضو شورای شهر تهران سوده نجفی می‌گوید.چند روزی است که اخباری در فضای مجازی مبنی بر اینکه شهرداری قصد دارد بخشی از درختان پارک لاله در مساحت ۲۰۰۰ مترمربع (حدود نیم درصد پارک) را قطع و در آنجا ساخت و ساز کند، منتشر شده است. مدیر عامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهر تهران علی محمد مختاری به خبرنگار فارس می‌گوید که «حصار کشی برای ایجاد کارگاهی در خصوص تعمیرات و نگهداشت پارک است و اصلاً قصد ساخت‌وساز و قطع درخت نداریم.»

پارک لاله به مساحت تقریبی ۳۵ هکتار، در منطقه امیرآباد تهران واقع شده که قبلاً منطقه نظامی مورد استفاده ارتش موسوم به باغ جلالیه بوده و ۵۸ سال است که به شکل فعلی درآمده است.شهرداری مدتی است در ضلع غربی این پارک در مجاورت ایستگاه آتش‌نشانی، روبه‌روی خیابان پورسینا حصارهای دو رنگ آبی _سفید کشیده است و اهالی محل می‌گویند که با «استقرار کانکس در اطراف حریم پارک احتمالاً می‌خواهند درختان را قطع و فرهنگسرا بسازند.»

بر اساس مصوبه شورای شهر تهران در بوستان‌های بالای یک هکتار اجازه ساخت مسجدو کتابخانه به شرط عدم قطع درخت داده شده است اما در برخی موارد این قانونی به درستی اجرا نمی‌شود.

عضو شورای شهر تهران مهدی پیرهادی با بیان اینکه نباید نمای بوستان‌ها را کور کنیم می‌گوید که «حتی سرویس بهداشتی هم در جلوی بوستان‌ها نباید ساخته شود.» در مقابل رئیس شورای شهر تهران مهدی چمران هم می‌گوید «برای خدمات مورد نیاز پارک به شرط عدم قطع درخت می‌توان ساخت‌وساز انجام داد.»

کارشناسان معتقدند که برای حفظ درختان در تهران باید تمام آنها پلاک‌گذاری شوند. همچنین برای جابه‌جایی هر درخت باید رای کمیسیون ماده ۷ اخذ و جابه‌جایی درختان در فصل مناسب صورت گیرد.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • اساتید برتر دانشگاه دامغان تقدیر شدند
  • تجلیل از چهل سال خدمات علمی و فرهنگی استاد دانشگاه تهران
  • بهسازی و توسعه بوستان‌های منطقه ۵ قم
  • جای خالی «عیسی قلی‌پور» همیشه احساس می‌شود/ تشییع «بخشی» در زیر باران و درسی که مردم به مدیران فرهنگی دادند
  • پیش‌بینی بودجه تملک فضای سبز برای سال جاری در منطقه ۲
  • واکنش علی مطهری به ماجرای خانم دف‌زن در مراسم شهید مطهری/بدون مشورت با من این خانم را با یک آقا جایگزین کردند /خانم‌های معترض از او دلجویی کردند
  • قدردانی از هنرمندان در یک پایگاه مهم موسیقی/ خاطراتی که زنده شد
  • علت حصارکشی در پارک لاله چیست؟ +عکس
  • ۸ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تقدیر شدند
  • برگزاری مراسم بازنشستگی و تجلیل از دکتر عراقی‌زاده